ISO 10002 standardı, işletmelerin ister ticari ister ticari olmayan faaliyetleri için vatandaşlardan/müşterilerden gelen geri bildirimlerin yönetilmesi ve uygulanması için yöntemlerin belirlendiği uluslararası bir rehberdir.
ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, bir ürün veya hizmetin türüne bağlı olmaksızın, kaynak kullanımından müşteriye sunulma aşamasına gelinceye kadar geçirdiği tüm süreçlerin kalite prensipleri çerçevesinde yönetilmesini, kontrol edilmesini ve sürekli olarak iyileştirilmesini hedeflemektedir.
ISO 20121 standardı, kurumların organize ettiği kültürel ve sosyal etkinliklerinin çevreye duyarlı, mümkün olan en az atık ve kirliliğe sebep olacak şekilde planlanması ve yürütülmesi ile ilgili uluslararası bir rehberdir. Böylece standardın amacı kültürel-sosyal ve benzeri etkinliklerde sürdürülebilir yönetim sistemi kurmaktır.
SO 20121 standardı, kurumların organize ettiği kültürel ve sosyal etkinliklerinin çevreye duyarlı, mümkün olan en az atık ve kirliliğe sebep olacak şekilde planlanması ve yürütülmesi ile ilgili uluslararası bir rehberdir. Böylece standardın amacı kültürel-sosyal ve benzeri etkinliklerde sürdürülebilir yönetim sistemi kurmaktır. Etkinlikler modern hayatın içinde geniş bir yer tutmaktadır. Her gün, hangi sektörden olduğu fark etmeksizin, kuruluşlar tarafından pek çok etkinlik gerçekleştirilmektedir. Bu standart ile organize edilen etkinliklerin boyutuna bakılmaksızın tüm etkinliklerde uygulanabilecek bir yönetim sistemi kurulması sağlanır.
Tüketicilerin gıda kaynaklı hastalıklara maruz kalmaması için geliştirilmiş, gıda zinciri içerisindeki tüm süreçleri altyapı, hammadde, personel ve ekipman gibi tüm etmenlerle birlikte kontrol altında tutmayı hedefleyen önleyici bir sistemin kurumun süreçlerine entegre edilmesidir
Kurumların sahip olduğu bilgi ve verinin güvenliğini sağlayarak bilginin uygunsuz kullanımının önüne geçilir. Bilgi kaybını minimuma indirerek ortaya çıkabilecek kayıpları azaltır. Verilerin korunması ile ilgili yasal mevzuatın gereklerinin karşılanmasını sağlar. İşletmenin piyasa güvenini arttırır. Başta tedarikçileri olmak üzere, bilgileri korunacağından ilgili tarafların güveninin kazanılmasını sağlar. Dış kaynaklı bilgi tahrifatı engellenir.
ISO 31000, işletmelerin faaliyetleri ve faaliyette bulundukları alanlarda ortaya çıkan/çıkabilecek risklerin sistematik ve mantıksal bir yöntemle belirlenmesi, değerlendirilmesi, derecelendirilmesi ve düşürülmesi için yapılacak planlamaları içeren yönetim sistemidir.
ISO 45001, iş kazalarının ve meslek hastalıklarının önlenmesi, güvenli ve sağlıklı çalışma ortamlarının sağlanması için tasarlanmış olup OHSAS 18001 Standardının yerini alan uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemidir.
ISO 50001, Uluslararası Standardizasyon Teşkilatı (ISO) tarafından yayınlanan ilk küresel enerji yönetim standardıdır. Bu standart ile enerji tipi ne olursa olsun, daha etkin ve daha sürdürülebilir enerji tüketiminin gerçekleştirilmesi ve sürekli iyileştirilmesi için gerekenler hakkında kurallar sunulmaktadır. Böylece ISO 50001 standardı, kurumlarda enerji verimliliğini sağlamak için sistematik uygulamalar geliştirilmesini hedefler.
Helal Gıda, temiz, güvenilir ve İslami Kurallara uygun gıda anlamına gelir. Aynı zamanda hammadde girişinden son ürünün tüketimine kadar olan tüm aşamalarda, İslami hükümlere uygun içerik, hammadde, faaliyet ve süreç ile üretilen gıda demektir.
Helal ürün, temiz, güvenilir ve İslami Kurallara uygun ürün anlamına gelmektedir. Bunun yanında hammadde girişinden son ürünün tüketimine kadar olan tüm aşamalarda, İslami hükümlere uygun içerik, hammadde, faaliyet ve süreç ile üretilen kozmetik demektir.
ISO 22301 standardı işletmelerin, iş sürekliliğini sağlamak için gerekli yöntemlerin belirlenmesini, bu yöntemlerin uygulanmasını, takip edilmesini, incelenmesini ve sürdürülmesini hedefler. Bu standart ile kurumların riskleri azaltmak için hazırlanmalarını ve yıkıcı olaylardan kurtulmak için strateji belirlemelerini sağlayan bir yönetim sistemi kurulur.